Aseara am vizionat, intimplator, citeva secvente din filmul “China Syndrome”. Un film foarte bun, placut de urmarit. Pe vremea epocii de trista amintire filmul rulase in cinematografele romanesti cu titlul “Sindrom”; eu citisem despre el intr-un almanah si ramasesem mereu cu intrebarea “de ce acest titlu?”. Nu avea nici o logica: de ce s-ar numi un film despre o centrala nucleara “Sindrom”? Se refera, poate, la reactiile aparent nebunesti ale inginerului Jack care nu vrea sa aiba pe constiinta un meltdown?
De-abia aseara am inteles ca titlul filmului fusese tradus in asa fel incit nu supere “pretenii” de la “foarte-rasarit”. Bine ca a trecut epoca aceea.
Acum, ca tot am scris despre “pretenii de la rasarit”, doua evenimente hazlii:
– ambasada Coreei de Nord a depus o plingere impotriva unui reporter TVR pentru difuzarea unui interviu cu un coreean care a reusit sa fuga din acel iad (“S-a vexat Grasu’, http://www.adelin-petrisor.ro/tag/coreea-de-nord/)
– Victor Ponta a cistigat alegerile in Coreea de Nord (mai precis, la sectia de votare din Coreea de Nord, unde au votat vreo 10 romani – probabil personalul ambasadei šŸ˜€